Vi har en stor mängd unika kurser

Välj en danskategori för att se vårt utbud


CREW-Klasser

(klicka på en dans för att veta mer)

 

DIVERSITY CREW

Vill du vara med och skapa din egen dansutbildning? Förbereder du dig inför en audition till en yrkesdanslinje? Eller vill du lära dig extra mycket koreografi i ett högre tempo med möjlighet att medverka i olika shower och föreställningen på teatern? Du vill kanske tävla i dans? Då är detta rätt kurs för dig.

Alla platser i Crew Diversity är för närvarande fulla.

JUNIOR CREW

Vill du vara med och skapa din egen dansutbildning? Eller vill du lära dig extra mycket koreografi i ett högre tempo med möjlighet att medverka i olika shower och föreställningen på teatern? Du vill kanske tävla i dans? Då är detta rätt kurs för dig.

Audition inför höstterminen 2018. Information kommer.

Inga aktiviteter eller artiklar hittadeBarndans 3 – 6 år

(klicka på en dans för att veta mer)

Barndans 3 år m. förälder
Barnet dansar tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen barnet känner väl.

Vi tränar barnets koordination och grundläggande motorik till härlig musik och med roliga danser & danslekar.

Det är en mysig upplevelse för er båda. Perfekt att få kvalitetstid tillsammans med ert barn samtidigt som ni tränar.

Barndans 4 år
Här lär sig barnen med hjälp av dans och danslekar att utveckla sin motorik och koordination. På ett lekfullt sätt tränar vi balans, styrka samt koncentration och samarbete. Det är en klass fylld av rörelseglädje och härlig musik.
Barndans 5 år
Här lär sig barnen med hjälp av dans och danslekar att utveckla sin motorik och koordination. På ett lekfullt sätt tränar vi balans, styrka samt koncentration och samarbete. Det är en klass fylld av rörelseglädje och härlig musik.
Barndans 6 år
Här lär sig barnen med hjälp av dans och danslekar att utveckla sin motorik och koordination. På ett lekfullt sätt tränar vi balans, styrka samt koncentration och samarbete. Vi blandar många olika stilar som jazz, show dance och street. Det är en klass fylld av rörelseglädje och härlig musik.
Balett 4 - 6 år
Balett är grunden till all dans och ingår ännu i den dagliga träningen för danskompanier världen över.

Balett ger dig en träning i bland annat styrka, smidighet, lätthet och flexibilitet.

Här får du en inblick i de tekniska moment som gör att du senare kan erövra scenen med bl.a. höga kickar, avancerade hopp och känslan av kontroll och elegans.

Inga aktiviteter eller artiklar hittade


Street Dance

(klicka på en kurs för att veta mer)

 

Street Dance
Street dance är ett samlingsnamn för de många olika dansstilar som uppkom på gatan under 1900-talet. De kännetecknas av en ”in your face”-attityd och en mycket hög energi.

Vi blandar tex Popping/locking, House, Old school, New School mm. I denna kurs får eleverna möjlighet att lära sig grunderna till hip hop stilarna och olika kombinationer av rörelser som senare sätts tillsammans i en utlärd koreografi. Eleverna lär sig tekniken och styrkan som ligger bakom och behövs för de olika stilarna och dessutom utövar vi kondition genom att värma upp ordentligt varje lektion.

Eleverna i denna kursen utvecklas väldigt snabbt eftersom kursen erbjuder så mycket variation, så de har inte bara massor av kunskap utan lär sig många olika koreografier till populära låtar.

Hip Hop Contemporary
Hiphop contemporary är en kombination utav hiphopens starka teknik (hits, dynamik, rebounds etc) samt teknik och det emotionella från contemporary. Musikalitet och känsla är de två största faktorerna i denna stilen, blandningen ger något väldigt unikt, raw och mäktigt. Många andra dansstilar behöver performance och lite acting, men det vi jobbar med här är ens egna riktiga och naturliga känslor. Vår lärare skapar en trygg zon för alla att våga göra detta. Att dela detta med alla kurskompisar och se alla berätta sin egen historia, helt utan ord, lämnar en ofta väldigt varm.
En riktig kärleksfull terapitimme, med andra ord.
Breakdance
Text kommer inom kort..
Heels
Vill du lära dig dansa som Beyonce? Heels är en tuff och rolig dansstil. Det är en sammanslagning av Hip Hop, dynamisk Jazz och sensuell Burlesque med mycket attityd.

Det är helt enkelt Hip Hop i högklackat.

Du kommer att lära dig dansa, gå och posera vacker och elegant i höga klackar. Vi fokuserar på hållning, balans, utstrålning och självförtroende.

Rörelserna kommer sedan att användas i heta koreografier till låtar av artister som Britney Spears, Beyoncé, Lady Gaga, Christina Aguilera, Janet Jackson m.m.

Klassen börjar med en barfota-uppvärmning och en mini workout…sen åker skorna på. Du får lära dig en riktigt cool koreografi. Klassen avslutas med stretching av fötter och anklar.

Lär dig gå och dansa vackert i höga klackar.

Girly Hip Hop
Girly Hip Hop är en kaxig och feminin dansstil som har ett härligt flow där du får lära dig både detaljrika koreografier och feminina coola rörelser. Dansstilen är en form av New School Hip Hop, där man låter sig leka mer med koordination, rytmik, musikalitet och textbaserad dans (lyrical).

GIRL POWER på hög nivå.

Inga aktiviteter eller artiklar hittadeAfrikansk och karibisk dans

(klicka på en dans för att veta mer)

 

Dancehall
Denna klass består av allt från ”isolerade rörelser”, rörelse av höfterna, låga steg nära golvet, fotarbete och rörelser med hela kroppen. Allt dansas till de fantastiska rytmerna och sångerna från de Karibiska öarna.

Dancehall ger dig en underbar energi och känsla i hela kroppen.

Afro-Fusion
Afro-Fusion är den perfekta blandningen mellan träning och dans! I denna klass kommer eleverna att lära sig olika traditionella afrikanska danser men också upptäcka moderna stilar såsom Azonto och Coup-decale. Klassen kommer alltså att vara en blandning av olika traditionella och moderna afrikanska danser.

De afrikanska rörelsemönstren jobbar med alla muskler i hela kroppen dessutom kommer beatsen och rytmen att ta klassen till en positiv härlig atmosfär fylld av energi och glädje. En riktig party klass.

Inga aktiviteter eller artiklar hittade


Jazz, Show & Modern

(klicka på en dans för att veta mer)

Jazz Fusion

Jazzen har sina rötter i afrikanska danser och nordamerikansk industrialism. Den moderna jazzen har dessutom influerats av den klassiska baletten, varifrån man lånat både teknikträning och lektionsform. Dansen är nära kopplad till musiken, som varierar från ragtime och musikal till r’n’b och radiohits.

I Jazz kommer vi att utöva teknik, styrka, kondition och flexibilitet. Många roliga koreografier lärs ut i de olika stilarna Jazz dansen erbjuder: Show-jazz, Modern-jazz och Commercial-jazz och lite kombination av de alla också såklart!

Lektionerna är uppbyggda på de sättet att eleverna kör ett par olika uppvärmnings danser som kombinerar både teknik och styrka och lite olika grundsteg som är viktiga inom dansen.

Vi jobbar också mycket med känsla och hur man kan förmedla känsla genom dans, så den här kursen erbjuder inte bara dans men också kunskap om hur vi använder kroppen för att tala om något för publiken. Sedan avslutar vi varje lektion med 15 minuters stretch pass, där eleverna får utöva flexibilitet som de kommer ha stor nytta av.

Modern
Modern dans är en vidareutveckling från den klassiska baletten, med en önskan att frigöra kroppen från ett mycket tydligt och bestämt rörelsemönster.

Precis som i balett ger modern dansträning mycket styrka, flexibilitet och en stor kroppskännedom. Klassen är baserad på release teknik där vi arbetar mycket med övningar på golvet för att sedan kunna ta oss upp till stående och jobba vidare därifrån.

Genom att snabbt och smidigt kunna röra oss mellan olika nivåer i rummet, får vi en större frihet att uttrycka oss genom dansen.

Modern dans passar dig som vill upptäcka nya sätt att röra dig och som vill utveckla en stark och dynamisk dansteknik.

Show Dance
Show dance har sitt ursprung i jazz, funk och balett. Denna dans har dock en lite tuffare utstrålning och inriktar sig på scenframträdanden med koreografin i centrum.

Dansen ser du bland annat på Broadway-scenerna och i TV-shower. Här arbetar vi med stil och utstrålning samt utåtriktad dansglädje. Koreografierna kan variera i stil, teknik och musikgenre.

Klassen förbereder eleven för scen och publik.

Burlesque/Chairdance
 

Inga aktiviteter eller artiklar hittadeBalett

(klicka på en dans för att veta mer)

 

Balett

I ballet kommer vi att utöva de klassiska grundstegen och koreografier för att eleverna ska få tillgång till både teknik, styrka och balans men samtidigt ha roligt. Lektionerna består av stångövningar och diagonaler som hjälper eleverna att bygga upp muskler men även förlänga dem. Vi kommer att jobba mycket med känsla och hur man kan förmedla känsla genom dans, eftersom ballet betyder att berätta något med kroppen i rörelse.

Den här kursen erbjuder inte bara teknik och dans men också kunskap om hur vi använder kroppen för att tala om något för publiken.

Sedan avslutar vi varje lektion med 15 minuters stretch pass, där eleverna får utöva vighet som de kommer ha stor nytta av inom denna kursen.

Balett & Teknik

Ballet och teknik är öppen för alla dansare som stävar efter att utvecklas inom styrka, uthållighet och flexibilitet. Den här kursen erbjuder inte bara en riktigt bra workout men kombinerar balettteknik, diagonaler och dansfraser som bygger upp och förlänger musklerna.

Lektionerna är uppbyggda på de sättet att eleverna har ett par olika uppvärmnings danser som kombinerar både teknik och styrka och grundsteg som är viktiga inom ballet. Sedan är ballet och stångövningar i fokus, därefter erbjuds ett välförtjänt stretchpass där vi kommer att sträva för att stärka upp och förlänga.

Inga aktiviteter eller artiklar hittade


Sång, Artist, Musik & Teater

(klicka på en kurs för att veta mer)

 

Pop Artist

En sång- och dansklass där vi jobbar med sångteknik, sceniskt uttryck och danser inspirerade av våra stora popartister. Vi sjunger och dansar samtidigt och bygger coola scennummer till popmusik. Passar både dig som älskar sång & dans och dig som drömmer om att bli artist.

Musikal
Musikal är sång, dans och teater i ett. I den här klassen kommer vi börja med gruppövningar i improvisation, tillit, scenisk närvaro och karaktärsarbete. Du kommer längre fram att få sjunga solo eller i grupp samt jobba med enklare koreografier.

Här använder vi musik från såväl kända musikaker och populärmusik. Fokus ligger på att berätta en historia med hjälp av sång, dans och talad dialog.

Musikalklasserna passar dig som vill kombinera olika sceniska uttryckssätt.

Individuell Sång
På den individuella sånglektionen har varje elev egen tid med sångpedagogen för att kunna arbeta med sången helt efter egna förutsättningar.

Under lektionen jobbar vi med uppvärmning, teknikträning och sånger i olika genrer, från pop, rock och soul till visa och musikal. Vi strävar efter att hitta varje elevs egna röst och uttryck i kombination med en stabil teknisk grund och framför allt sjunga och ha kul!

Öppen för alla. Schema planeras tillsammans med läraren efter att anmälan har kommit in. Lärare: Josefine eller Carita

Sång-coaching (i grupp)
I sång-coaching finns det stort fokus på varje individ och just DINA utmaningar och önskningar. Genom olika teman, tekniker och övningar tränar vi både sångteknik och framförande. Passar utmärkt för dig som vill verkligen utvecklas i din sång. Vi sjunger mycket solo, men tränar även på att sjunga tillsammans i stämmor.
Teater
Drömmer du om att bli skådespelare eller vill du gå en kurs i improvisation?

På teaterlektionerna jobbar vi med gruppövningar i scenisk närvaro, improvisation, tillit,  och karaktärsarbete.

Vi arbetar tillsammans fram ett sceniskt nummer för att efter ett antal veckor presentera terminens arbete.

Piano
På pianokursen får du nu chansen att på ett pedagogiskt sätt lära dig spela från grunden.

Musikstil, låtval och målet med kursen bestämmer du tillsammans och i samråd med pedagogen.

Du kan lära dig att både kompa och spela melodispel på ett piano.Vi går igenom rytm, melodi och harmoni genom att lyssna, sjunga och spela.

Öppen för alla. Schema planeras tillsammans med läraren efter att anmälan har kommit in.

Gitarr
Här får du möjlighet att lära dig grundläggande gitarrteknik samt spela olika komp-stilar med öppna ackord.

Undervisningen kan anpassas till den nivå du befinner dig på.

Framför allt ska vi spela och ha kul!

På den individuella gitarrlektionen jobbar vi 20 minuter med varje elev.

Öppen för alla. Schema planeras tillsammans med läraren efter att anälan har kommit in.

Inga aktiviteter eller artiklar hittadeDans för vuxna

(klicka på en kurs för att veta mer)

 

Dans 25+
En egen klass för alla vuxna som vill dansa, svettas och ha roligt!

Här blandar vi olika dansstilar som bl.a. jazz, show, funk och disco för att uppnå styrka, smidighet, balans och kondition.

Vi tränar på olika danstekniska moment samtidigt som vi får ett ordentlig genomkörare för hela kroppen. Genom olika stegsekvenser och danskombinationer ger 25+ en allsidig och härlig träning.

Burlesque/Chairdance
Hip Hop för Vuxna

En egen klass för alla vuxna som vill dansa riktig hip hop!

Vi blandar tex Popping/locking, House, Old school, New School mm. I denna kurs får du möjlighet att lära sig grunderna till Hip Hop stilarna och olika kombinationer av rörelser som senare sätts tillsammans i en utlärd koreografi. Eleverna lär sig tekniken och styrkan som ligger bakom och behövs för de olika stilarna och dessutom utövar vi kondition genom att värma upp ordentligt varje lektion.

Detta är en härlig grupp där man utöver dansen får med sig goa skratt och stärkt självförtroende!

Inga aktiviteter eller artiklar hittade


Fitness och strech

(klicka på en kurs för att veta mer)

 

Dance Workout

Dance Workout är precis vad det låter som! En träningsform där ni kommer få ta del av flera olika härliga dansstilar under passet. Det är fokus på att svettas, skaka rumpa och framför allt att ha kul!

Det spelar ingen roll om du är kvinna eller man, stor eller liten, nybörjare eller van dansare – alla känner samma glädje i den pulshöjande och roliga träningsform som dans är. Kursen är dessutom perfekt för drop-in med tanke på den öppna nivån.

Välkomna till festen.

Flexibility

Ett pass med inriktning på djupgående stretching för den som vill ha en rejäl genomgång av kroppen. Passar utmärkt för den som vill förbättra sin splitt, spagat och brygga.

Under passet utför vi olika stretchövningar för att både sträcka ut och stärka kroppen med målet att förbättra sin smidighet och kontroll. Man jobbar individuellt och utifrån sin egen kropps förutsättningar. Ett perfekt komplement till dansen.

En stund för dig att utvecklas, må bra och ta hand om din kropp!

Yoga

Yoga är en underbar träningsform, som integrerar kropp, andning och medveten närvaro. Genom en väl sammansatt serie av rörelser tränar vi styrka och rörlighet samtidigt som sinnet varvar ner och koncentrationen ökar.

Rörelserna anpassas till varje deltagares förutsättningar och behov och passar både dig som är nybörjare och dig som praktiserat yoga tidigare. Alla rörelser instrueras på det sätt som är mest anatomiskt korrekt.

En stund för dig att utvecklas, slappna av, må bra och ta hand om din kropp.

  • För tillfället ej på schemat.

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Redo för att uppfylla dina dansdrömmar?

Anmälan