Alva Hansen

 

Alva är en 22 år gammal tjej som började dansa vid 13 års ålder. Hennes första dansklass någonsin var en dancehallklass och hon fastnade direkt för stilen. Strax därefter började hon även ta klasser inom street/hiphop, dancehall är dock den stilen som än idag ligger henne varmast om hjärtat.

Alva började 2011 på Lunds dans- och musikalgymnasiums danslinje, där fick hon dagligen träning i stilar så som balett, jazz, modern samt street. Hon fick även medverka i en rad dans/musikalföreställningar under sin gymnasieperiod.

Under gymnasiet började Alva även i malmöbaserade dansgruppen Cupcake crew, som b.la. våren 2014 medverkade i Tv3’s ”Talang Sverige”, där dom gick hela vägen till final!
Alva har även varit en del av Obsession crew från Malmö Dansakademi, där hon fått vara med och vinna b.la. Streetstar dance school challenge 2015 och Skill the stage 2015. De gick även vidare till final i UDO World streetdance championship 2016 i Glasgow, där hon även tävlade i DUOS och tog en andra plats.

Utöver detta har Alva bl.a. medverkat i diverse dans- och musikvideos, dansat för en av världens största dancehallartister Mr Vegas, öppnat upp för den Nigerianska superstjärnan Patoranking, varit bakgrundsdansare för danska artisten Chin Ono, dansat/gått modell för Timberland, uppträtt på olika festivaler så som Malmöfestivalen och Booyaka festival i Danmark, samt diverse klubbjobb.

Idag undervisar och dansar hon aktivt runt om i Skåne och är en av medlemmarna i Limited Edition crew från Malmö som bl a. dansat på ”Drake Night” (Malmö live), RnB Out Loud 2017 och haft diverse gig i både Sverige och Danmark. Alva är även en av dansarna i Blac Opal Talent Agency, baserat i Malmö!

Det viktigaste på Alvas klasser är känslan. Inte att ha alla stegen eller att kunna hela dansen perfekt, utan att ha kul och att känna musiken/stilen.

 

Alva undervisar i följande kurser:

Dancehall, Street Dance, Afro-fusion, CREW, 25 år +

Inga aktiviteter eller artiklar hittade