Daphne Eriksson

Daphne Eriksson

Daphne Eriksson

Daphne exponerades mycket för dans redan som liten genom hennes familj. Det var dock inte förrän hon fyllde 16 som hon bestämde sig för att ta det på större allvar och valde att gå dansutbildning i gymnasiet i Malmö 2011. Där lärde hon sig tekniskträning inom balett, jazz, modern och senare även streetdance – som kom till att bli hennes huvudstil. Hon har också tränat i stilar som afro, dancehall, reggaeton och samba.

Efter gymnasiet fortsatte hon aktivt ta klasser på Malmö Dansakademi och kom in i show/tävlingsgruppen Obsession Crew, där de vunnit ett flertal tävlingar som t ex Street Star 2015. De kvalade sig vidare från UDO i Danmark och tävlade i final i UDO Worlds Glasgow 2016. Samma år började hon undervisa främst streetdance och street jazz på Malmö Dansakademi.

Utöver det har Daphne varit involverad i Malmö Operas ”Tusen och En Natt”, medverkat som stand in i Eurovision Song Contest Köpenhamn, uppträtt på flera scener i Shanghai och i kinesisk live TV, samarbetat med SVT och haft olika shower på Malmö Live, Malmö Arena, mm. Dessutom har hon gigs på klubbar och jobbar som dansare och modell på bl a Emporia Fashion Show.

Daphne vill kunna utveckla teknik och kunskap hos passionerade dansare samt skapa en gemenskap hos alla och visa att dans handlar om att kunna uttrycka sig på sitt egna unika sätt!

Färdigheter

Upplagt på

21 augusti, 2018