Lärare

Emma Lindahl

 

I juni 2020 tog Emma en Bachelor of Arts (kandidatexamen) i dans från Institute of the Arts Barcelona. Numera undervisar hon glädjande nog hos oss och, inte bara det, hon är också vår nya verksamhetsledare!

 

Sedan sin start på Landskrona Dansstudio har Emma bl.a. byggt upp vårt nya balettprogram och skapat teknikkursen Jumps & Turns.

Emma Lindahl

Matilda Asp

 

Matilda är 24 år gammal och har varit hos oss på Landskrona Dansstudio sedan starten 2008! 

 

Idag undervisar hon i showdance och ansvarar för våra duktiga dansare i Crew Diversity i egenskap av både mentor och lärare. Hon är dessutom en ovärderlig nyckelperson bakom kulisserna under varje show på Landskrona Teater. 

Matilda Asp

Elise Holm Ljungberg

 

 

 

Mer info kommer snart!

Elise Holm Ljungberg

Emelie Kämpfe

 

Emelie började med rytmisk gymnastik vid 7 års ålder. Fokus låg på gymnastiken, som hon tävlade i på internationell nivå, men dansen fanns hela tiden vid sidan om, tills den slutligen blev Emelies främsta intresse.

Hos oss ansvarar Emelie för undervisningen i Contemporary, en dansstil som delar flera likheter med gymnastiken.

Emelie Kämpfe

Janus Alexandrovitsch

Huvudfokus i Janus klasser ligger på rörelsefrihet, oavsett det handlar om freestyling eller frihet i tolkningen av koreografier.

-Jag tycker att det viktigaste verktyget inom dans är abstrakt tänkande!

 

Janus har dansat i över 10 år och har en tre år lång dansutbildning från Hotsteppers dance education och Flow dance academy i Köpenhamn.

Janus Alexandrovitsch

Moa Nordin

Moa har undervisat i de flesta dansstilar under sina 10 år som danslärare men främst i jazz och modernt. 

Efter studenten från en estetisk linje med inriktning dans, har hon jobbat som dansare och koreograf på olika uppsättningar i både Sverige och runt om i världen. 

Moa har dessutom utbildat sig på Malmö högskola i Scenproduktion (ljus, ljud, rumslig gestaltning och kulturproduktion). 

Moa Nordin

Lovisa Larsson 

 

Lovisa började tävla individuellt i hiphop som 13-åring och är idag i Sveriges högsta klass, så kallad ”champion”. 

 

Som ledare vill Lovisa förmedla dansglädjen och självklart hjälpa eleverna med deras individuella dansutveckling. 

Lovisa Larsson

Philippa Prahl

 

Philippa är 20 år gammal och har dansat här på Landskrona Dansstudio sedan hon var 9 år.

 

Tillsammans med Crew Diversity reste Philippa Skåne runt och dansade, vann Danskarusellen och tog även hem priset som Skånes bästa dansare år 2016.

 

-Det har varit en resa jag aldrig kommer att glömma, berättar Philippa.

Jazz, dancehall, showdance och latin är de dansstilar som ligger Philippa närmast om hjärtat.

Philippa Prahl

Moa Alriksson

 

Moa är 18 år gammal och har dansat sedan hon var två! Då var det främst balett som gällde. De senaste åren har hon valt att bredda sina kunskaper genom att dansa många olika stilar. Moa dansade i Crew Diversity i många år och där stod hiphop och dancehall i fokus.

-På mina dansklasser vill jag att alla ska få ta del av glädjen som dansen ger, och vi kommer lägga stort fokus på att bli bekväma på scenen. 

Moa Alriksson

Tyra Bodén

 

 Tyras passion för dans väcktes när hon som 4-åring började dansa balett. Hon har därutöver tagit klasser i hiphop, locking, girly hiphop, old school hiphop, house, dancehall, afro, contemporary och showjazz. Tyra har gått SISU:s utbildning för tränare och undervisar numera Streetkidz och hiphop hos oss.

-Absolut roligast är att få lära 4-åringarna deras första danssteg!

 

På sin fritid tränar Tyra sin hund i musical freestyle (jovisst – hon lär t.o.m. sin hund dansa!)

Tyra Bodén

Lovisa Lindh

 

Lovisa började dansa som 8-åring och har redan hunnit med klasser i Streetdance, Hiphop - bl.a. Girly HipHop - Contemporary och Dancehall. Hon dansar nu i Crew Diversity. 

Lovisa har en stor passion och ett stort intresse för dans. Hennes mål är att sprida dansglädje genom sina kurser för att fler ska intressera sig för dans.

 

-Det bästa med dans är att det såklart är så roligt och att man får möjlighet att utvecklas, inte bara som dansare men även som person, säger Lovisa.

 

Lovisa har nyligen avslutat sin grundutbildning till tränare.

Lovisa Lindh

Olivia Bodén

 

Olivias intresse för dans väcktes när hon redan som 3-åring började ta förberedande lektioner i klassisk balett. Balett dansar hon fortfarande - tre dagar i veckan! Hon hittade till Landskrona Dansstudio som 7-åring och började hjälpa till i undervisningen under 2020.

På Landskrona Dansstudio är det våra yngsta Showkidz som lär känna Olivia, när hon hjälper Emma i undervisningen samt säljer danskläder och balettskor.

Olivia Bodén