top of page
_D814043.jpg

Dans för våra yngsta

Allmänt om våra barnkurser     

Kurserna för våra yngsta dansare (4-5 år) är 30 minuter och de något äldre (6-7 år) 40 minuter långa. Fokus är på rörelseglädje, och inga förkunskaper krävs. Gemensamt för kurserna är att de alla är dansförebredande.

Genom lek och rytmikövningar får barnen öva på att balansera, koordinera armar och ben och lyssna på vad dansfröken säger.

Lämpliga kläder och skor: Till alla våra barnkurser rekommenderar vi bekväma, mjuka kläder som barnen kan röra sig fritt i och inte blir alltför varma i. På fötterna kan de ha halksockor eller gympaskor. Till baletten passar det bättre med balettskor (s.k. teknikskor).

Unga balettdansör

Balett

Kurser för blivande ballerinor och balletdansörer 

Under de första årens balettlektioner läggs fokus på balettens grunder. Man lär sig höra takten i och dansa till pianomusik, man övar upp sin balans och börjar lära sig basstegen inom balett. Det finns också tid för lek och att känna dansglädje och gemenskap med sina dansvänner. Läs mer här!

Stepp Class

Showkidz

Kurser att showa loss i 

Det här är show- & jazzkurser för de yngsta! Fokus ligger på scenframträdande, jazzteknik och så klart även på att ha roligt! Vi dansar till musik som barnen tycker om, och målet är att alla ska hitta glädjen i att dansa och röra sig till musik. För barn från 6 års ålder finns också Streetjazz! Läs mer här!

African American Kids Dancing

Streetkidz

Kurser för små hiphoppare

Här får våra yngsta dansare på ett lekfullt sätt lära sig grunderna i streetdance och hiphop och att hitta sitt eget coola uttryck. Genom lek och rytmikövningar lär vi oss grundläggande dansteknik med siktet ställt mot en fortsättning inom street och hiphop. Vi lär oss korta kombinationer av enkla danssteg och coola poser – och dem gör vi självklart till barnens favoritlåtar.

_D814057.jpg

Streetjazz

Från 6 års ålder - nytt för i år!

För barn från 6 års ålder och uppåt finns också möjlighet att dansa Streetjazz (läs mer här) den här terminen.

bottom of page